BARN- & UNGDOMSTRÄNINGAR

SÖNDAGAR

KL 15:00-16:30

Vi tränar varje söndag, kl 15:00-16:30, i området kring Rigortorpet. Vårt största fokus är att ha skoj, lära oss mer om cykling, säkerhet både för sig själv och andra, teknik, balans, uthållighet och att bli... smutsiga!

 

Håll koll på vår sida på Facebook. Där kommer vi skriva information om t ex ändrade träningar, träningstider eller annan viktig information. Står det inget, så är allt som vanligt.  
 

Barn - och ungdomsträningarna våren 2021

I vanliga fall brukar vi starta upp våra barn- och ungdomsträningar i slutet av mars, början av april. Som ni alla vet så är det ju inte riktigt "i vanliga fall" nu.

Vi vill att alla barn och ungdomar ska komma ut i frisk luft och röra på sig. Det är så viktigt!

Detta måste dock kunna ske på ett smittsäkert sätt, och det är något vi tränare jobbar med att ta fram. Vi har väldigt många barn som kommer till oss på söndagarna, och det är så härligt! Men vi måste hitta ett sätt för att kunna dela upp barnen i fler grupper, med färre barn i varje grupp.

Vi behöver också minska antalet vuxna som bara hänger med för att hjälpa sitt barn, för att undvika att en grupp med åtta barn blir 16 personer. Men, för att kunna göra detta behöver vi bli fler ledare. Vi har som sagt många vuxna som idag cyklar med barnen varje vecka - vi skulle vilja att ni i stället ställer upp som ledare i våra grupper.

Man behöver på inget vis lova att vara med varje vecka, och ju fler vi är desto bättre. Ni som bestämmer er för att testa detta kommer under året att få utbildning i pedagogik, att hitta på torpet, grundläggande mek och sjukvård.

Med det sagt så kommer vi att återkomma under mars månad med en plan på hur och när vi startar upp träningarna igen.

 

Vill du bli ledare? Eller har frågor, idéer, tips... Maila ifrigormtb@gmail.com

GRUPPINDELNING

GRÖN

BLÅ

RÖD/SVART

Varje pass utgår från ett tema och vi har tre grupper; grön, blå och röd/svart.

Vill du/ditt barn börja så kontakta gärna respektive huvudtränare för information och för att kolla om det finns plats. Åldersindelningen är endast en riktlinje och kan komma att ändras. 

GRÖN, 6-8 år: 

David Jovén, 0707-98 21 18

davjo76@hotmail.com

BLÅ, 9-11 år:

Johan Norén, 0763-27 49 57

j.noren@live.se

RÖD/SVART, 12-16 år:

Kristian Roos, 0727-44 74 20

UTRUSTNING

FÖRÄLDER

CYKEL

HJÄLM

HANDSKAR

Den viktigaste utrustning för nya eller yngre barn är föräldrar. Vi räknar med att du följer med som medcyklande och även hjälper till under träningarna.

 

Förutom föräldrar behövs en cykel som fungerar för ändamålet. EN cykel med enbart handbroms är att föredra. En cykel med fotbroms kan till och med vara farlig i terrängen, då det t ex är lätt att halka av pedalerna och då saknar barnet helt möjlighet att bromsa.

Det är också viktigt för barnet att det finns en lätt växel så att de kan ta sig fram i terrängen.

Har du frågor kring cyklar går det bra att kontakta oss! Vi har också ett par cyklar att hyra ut om ditt barn vill prova en annan storlek/modell. 

Det är obligatoriskt med hjälm. Hjälmen ska ha bra passform samt sitta fast så pass bra att man kan luta sig framåt utan att hjälmen trillar av. 

Handskar tycker de flesta är skönt att ha, det finns både med långa och korta fingrar. 

KAN JAG PROVA? VÅGAR JAG?

JA!

Det enkla svaret är JA - så klart! Alla kan vara med och alla kan ha roligt. Vi ser till att alla blir utmanade på sin nivå och alla barn ska känna sig inkluderade och sedda. 

Dock växer vi så det knakar just nu så hör gärna av dig till respektive ledare för att kolla att det finns plats. Ju fler vi blir, ju fler tränare behövs det. Kanske vill just du som förälder bli tränare? Att cykla MTB är fantastiskt och att kunna dela det med barnen är magiskt. 

Det är gratis för dig och ditt barn att prova två gånger. Ett medlemsskap kostar endast 300kr/år för ett barn/vuxen, och 600 kr/år för familj. Läs mer under BLI MEDLEM. Som medlem är man automatiskt försäkrad.