BARN- & UNGDOMSTRÄNINGAR

SÖNDAGAR

KL 15:00-16:30

Vi tränar varje söndag, kl 15:00-16:30, i området kring Rigortorpet. Vårt största fokus är att ha skoj, lära oss mer om cykling, säkerhet både för sig själv och andra, teknik, balans, uthållighet och att bli... smutsiga!

 

Håll koll på vår sida på Facebook. Där kommer vi skriva information om t ex ändrade träningar, träningstider eller annan viktig information. Står det inget, så är allt som vanligt.  

GRUPPINDELNING

GRÖN

BLÅ

RÖD/SVART

Varje pass utgår från ett tema och vi har tre grupper; grön, blå och röd/svart.

Vill du/ditt barn börja så kontakta gärna respektive huvudtränare för information och för att kolla om det finns plats. Åldersindelningen är endast en riktlinje och kan komma att ändras. 

GRÖN, 6-8 år: 

David Jovén, 0707-98 21 18

davjo76@hotmail.com

BLÅ, 9-11 år:

Johan Norén, 0763-27 49 57

j.noren@live.se

RÖD/SVART, 12-16 år:

Kristian Roos, 0727-44 74 20

UTRUSTNING

FÖRÄLDER

CYKEL

HJÄLM

HANDSKAR

Den viktigaste utrustning för nya eller yngre barn är föräldrar. Vi räknar med att du följer med som medcyklande och även hjälper till under träningarna.

 

Förutom föräldrar behövs en cykel som fungerar för ändamålet. EN cykel med enbart handbroms är att föredra. En cykel med fotbroms kan till och med vara farlig i terrängen, då det t ex är lätt att halka av pedalerna och då saknar barnet helt möjlighet att bromsa.

Det är också viktigt för barnet att det finns en lätt växel så att de kan ta sig fram i terrängen.

Har du frågor kring cyklar går det bra att kontakta oss! Vi har också ett par cyklar att hyra ut om ditt barn vill prova en annan storlek/modell. 

Det är obligatoriskt med hjälm. Hjälmen ska ha bra passform samt sitta fast så pass bra att man kan luta sig framåt utan att hjälmen trillar av. 

Handskar tycker de flesta är skönt att ha, det finns både med långa och korta fingrar. 

KAN JAG PROVA? VÅGAR JAG?

JA!

Det enkla svaret är JA - så klart! Alla kan vara med och alla kan ha roligt. Vi ser till att alla blir utmanade på sin nivå och alla barn ska känna sig inkluderade och sedda. 

Dock växer vi så det knakar just nu så hör gärna av dig till respektive ledare för att kolla att det finns plats. Ju fler vi blir, ju fler tränare behövs det. Kanske vill just du som förälder bli tränare? Att cykla MTB är fantastiskt och att kunna dela det med barnen är magiskt. 

Det är gratis för dig och ditt barn att prova två gånger. Ett medlemsskap kostar endast 300kr/år för ett barn/vuxen, och 600 kr/år för familj. Läs mer under BLI MEDLEM. Som medlem är man automatiskt försäkrad.